Noul sistem de infotainment Porsche destinat întregului line-up

Noul sistem de infotainment Porsche destinat întregului line-up

Noul sistem de infotainment Porsche destinat întregului line-up

Porsche își extinde caracteristicile de conectivitate cu legături mai puternice cu dispozitivele mobile, inclusiv implementarea unui nou sistem de infotainment.

Noul sistem Porsche Communication Management (PCM) 6.0 dispune de un nou sistem de afișare și operare, plus noi caracteristici, ar fi controlul natural al vocii, navigarea inteligentă, streamingul integrat și Android Auto.

O versiune de bază a PCM 6.0 a fost folosită pentru prima dată în Taycan, iar Porsche intenționează să se potrivească cu 911, Cayenne și Panamera cu sistemul în curând.

 

"PCM 6.0 este cu siguranță un pas mare pe care îl facem din nou. Aspectul este nou; este mai ordonat, este mai intuitiv", a declarat Martin Bayer, inginerul de software porsche pentru infotainment conectat.  

 

"Personalizarea este foarte importantă pentru noi. Oferim setări foarte individuale pentru fiecare client Porsche în parte; asta înseamnă că au opțiunea de a configura atât bara de meniu, cât și lansatorul în sine. Ei pot trage și fixa comenzile pe care le folosesc cel mai adesea în lansator și îl pot personaliza într-un grad foarte ridicat."

 

O altă caracteristică cheie care va fi introdusă este integrarea Apple Music, care va permite clienților să salveze o melodie pe care o aud la radio în listele de redare personale.

Firma germană spune că noile caracteristici vor fi legate între ele prin intermediul aplicației Porsche Connect, care permite șoferilor să verifice datele vehiculului și să opereze de la distanță anumite funcții ale vehiculului, inclusiv informații despre navigație și caracteristici de confort.  

 

De asemenea, șoferii își pot afișa calendarul telefonului pe ecranul de infotainment și pot parca de la distanță mașina folosind aplicația.  

 

Aplicația Porsche Connect se va integra cu o aplicație gratuită de antrenament pentru circuitul de curse numită Porsche Track Precision, pe care șoferii o pot folosi pentru a înregistra, analiza și afișa date de conducere din propriile tururi conduse din 300 de circuite de curse.

 

Modelele 718 și 911 vor avea acces la aplicație, iar Porsche intenționează să o extindă la alte mașini.  

 

"Tot ce aveți nevoie pentru a utiliza aplicația Track Precision este un Porsche, telefonul și o pistă de curse. Motivația aplicației a fost că am observat că clienții înregistrează din ce în ce mai mult", a declarat Eduard Schulz, șeful aplicațiilor Connect Car de la Porsche.

 

"Ne-a fost clar, având în vedere că aveam datele vehiculului, că le putem fuziona cu video și să avem un sistem atractiv de telemetrie pe smartphone."

 

De asemenea, clienții pot conecta camerele GoPro la sistem.  

 

De asemenea, a fost anunțat un sistem de muzică adaptivă, numit Soundtrack My Life, care oferă muzică individuală specifică traseului actual al șoferului și stilului de conducere în timp real.

 

Porsche spune că o funcție viitoare ar putea fi capabilă să curețe coloanele sonore în funcție de starea de spirit a șoferului, pe baza datelor privind obiceiurile și a momentului din zi.

 

Nici o dată de lansare a fost dezvăluit pentru sistem, dar Porsche spune că tehnologia de bază este în vigoare pentru o versiune potențială în curând.