Sfaturi și ghiduri privind siguranța cumpărătorului

Pentru a face procesul de cumpărare a unui vehicul mai simplu și mai sigur, iată sfaturile noastre de top despre ce trebuie să faceți (și nu să faceți) atunci când căutați următorul ta vehicul:

  • Atenție

    Înainte de a efectua orice plăți cercetează mașina și vânzătorul. Este responsabilitatea ta să verificați că vânzarea este legitimă, deoarece un site de publicitate, Autoplex.ro își declină orice responsabilitate pentru informațiile publicate de la agenții de publicitate.

  • Documente

    Verificați dacă kilometrajul se potrivește cu serviciul și istoricul ITP-ului vehiculului, deoarece ar putea fi un indicator de avertizare a mașinii.

  • Inspecţiile

    Verificați întotdeauna orice mașină pe care doriți să o achiziționați și luați-o pentru un test drive. Verificați în mod corespunzător mașina înainte de a vă angaja și orice plăți. Acest lucru ar trebui să se facă de la prima parte a unui dealer auto sau de la adresa de domiciliu a vânzătorului în cazul vânzărilor private.

  • Plățile

    Nu plătiți nimic înainte de a inspecta mașina în persoană. Cele mai multe activități frauduloase te atrag pentru a transfera bani înainte chiar de a inspecta mașina. Atunci când plătiți, alegeți o opțiune prin care vă puteți urmări banii (cum ar fi cu cardul de credit) și nu uitați că tranzacțiile cu numerar nu pot fi urmărite.

  • Valoarea mașinii

    Dacă prețul arată prea bine pentru a fi adevărat, probabil este. Verificați dacă prețul mașinii este în conformitate cu piața. Dacă prețul „prea bun pentru a fi adevărat” este adesea un semn de fraudă. Dacă o mașină apare cu prețuri reduse, puneți vânzătorului întrebări legate de evaluare pentru a vă asigura că tranzacția este legitimă.

  • Întreabări

    Nu vă speriați niciodată să puneți întrebări cu privire la o mașină pe care considerați să o cumpărați și, dacă lucrurile nu par corecte, nu vă simțiți presionați sau presupuneți că puteți remedia defecțiunile mai târziu. Asigurați-vă că sunteți complet mulțumiți înainte de a preda banii sau de a lua orice angajamente și de a vă urma instinctul.