BMW va lansa nouă noi mașini electrice până în 2025

BMW va lansa nouă noi mașini electrice până în 2025

BMW va lansa nouă noi mașini electrice până în 2025

Seria 7, Seria X1 și 5 printre modelele care vor primi variante alimentate cu baterii, bmw își propune să conducă piața.

 

BMW își intensifică dramatic ofertele de mașini electrice, noile saloane i5 și i7 vor fi prezentate pentru a pune în față o linie extinsă de nouă modele care vor sta la baza unui plan ambițios de creștere pe 10 ani.

Producătorul german va lansa noile mașini ca parte a noului său plan de sustenabilitate "Power of Choice", conform căruia s-a angajat să vândă peste șapte milioane de vehicule hibride și pur-electrice plug-in până la sfârșitul anului 2030.

 

BMW ix7

BMW ix7

 

Noul plan, care va include, de asemenea, două mașini electrice de la marca Mini, este prima inițiativă majoră care va fi supravegheată de Oliver Zipse de când a fost promovat în fruntea companiei din München vara trecută.

Acesta este conceput pentru a face BMW un lider în vânzările de vehicule electrice împotriva mărcilor premium rivale, ar fi Audi, Jaguar, Lexus, Mercedes-Benz și Tesla și pentru a ajuta să îndeplinească obiective din ce în ce mai dure pentru a reduce producția de CO2 a noilor sale modele.

Până în prezent, GRUPUL BMW a vândut peste 500.000 de modele electrificate la mărcile BMW și Mini, dar se așteaptă ca această cifră să se fi dublat până la sfârșitul anului 2021, pe măsură ce sunt lansate noi modele electrice și plug-in-hibride.

Este, de asemenea, până urcă producția de vehicule electrice produse de societățile sale mixte, ar fi Spotlight Automotive, o operațiune care a fost recent înființată de Mini și Great Wall Motors în China.

 

BMW ix3

BMW ix3

 

BMW se așteaptă să vândă 4,6 milioane de vehicule complet electrice în următorii 10 ani - o medie de 460.000 pe an și o creștere uriașă de la 42.249 vândute anul trecut (toate dintre ele un i3). De asemenea, se așteaptă să vândă 2,4 milioane de plug-in-hibrizi. În acest scop, a lansat recent modelul cu șase cilindri pe benzină-electrică 545e xDrive, care vizează piața flotei și este al cincilea model electrificat seria 5.

După ce s-a angajat deja să ofere variante hibride plug-in ale fiecărui model existent în line-up-ul său, noul plan BMW necesită o creștere considerabilă a gamei de modele pur-electrice, care este inițial setat să includă cel puțin nouă modele noi. Acestea includ recent dezvăluit iX3 și va continua cu anul viitor i4 cinci uși coupé și o versiune de producție a SUV-ului iNext (probabil să fie numit iX5).

BMW a confirmat, de asemenea, o versiune electrică a SUV-ului mic X1, emblemă iX1, care va înlocui indirect i3, plus un nou i5 și i7, bazat pe următoarea generație seria 5 și, respectiv, seria 7 saloane.

 

BMW i4

BMW i4

 

Producătorul este, de asemenea, setat pentru a lansa o versiune electrică a celui mai recent salon seria 3, folosind uneltele de rulare de la i4 viitoare, în funcție de surse familiare cu planul de producție. Având în vedere că actualul hatchback i3 iese din producție, este probabil ca salonul din seria 3 să adopte numele i3, potrivit surselor.

În timp ce planurile pentru Mini sunt mai puțin definite, Autocar poate confirma brandul britanic este de planificare pentru a construi pe hatchback sale recent introduse electrice cu trei uși, cu cel puțin două mașini electrice noi, inclusiv SUV-uri unic stil bazat pe iX1 și iX3.

Bazele strategiei ambițioase a BMW au fost puse odată cu înființarea diviziei de vehicule electrice i în 2011. Dar, în timp ce planul original al bmw pentru vehicule electrice s-a centrat pe o platformă dedicată, al doilea val de modele electrice a fost conceput în jurul actualelor arhitecturi FAAR și CLAR ale companiei.

 

BMW i4 ix3

BMW i4, ix3

 

Modelul "Power of Choice" prevede până la patru variante diferite de grup motopropulsor – benzină, motorină, plug-in hibrid și pur-electric – în fiecare dintre liniile sale principale de model care urmează să fie construite pe aceeași linie de producție, începând cu X3.

BMW spune că va continua să ofere atât motoare pe benzină, cât și motoare diesel în fiecare dintre liniile sale principale de model în viitorul apropiat, într-o mișcare menită să ofere cumpărătorilor ceea ce compania descrie ca fiind "cel mai potrivit tren de tracțiune pentru orice scenariu de utilizare dat".

Într-o strategie anunțată anterior, condusă de evoluțiile recente din China, BMW a confirmat, de asemenea, că va începe să ofere motoare electrice cu celule de combustibil pe bază de programe de leasing extinse în anumite modele și piețe, începând cu X5 anul viitor.

Sper că ți-a plăcut acest articol!