Sfaturi despre cum să alegi anvelopa potrivită pentru vehiculul tau

Sfaturi despre cum să alegeți anvelopa potrivită pentru vehiculul dvs.

Sfaturi despre cum să alegi anvelopa potrivită pentru vehiculul tau

Alegerea setului potrivit de anvelope poate crește întreaga performanță a vehiculului dvs., inclusiv consumul de combustibil și siguranța

Anvelopele sunt una dintre cele mai importante părți ale mașinii dvs., deoarece sunt singura conexiune între vehicule și suprafața drumului. Prin urmare, este foarte important să alegeți un set bun de anvelope pentru mașina dvs., deoarece acestea sporesc accelerația, frânarea și calitatea manevrabilității vehiculului dumneavoastră. Anvelopele de bună calitate pot îmbunătăți, de asemenea, consumul de combustibil. Pe de altă parte, anvelopele de calitate ieftină vă pot oferi o plimbare neplăcută și accidentată.

Iată câțiva factori de care trebuie să țineți cont atunci când selectați un set de anvelope pentru mașina dvs.:

 

1) Tub sau tubeless:

În timp ce alegeți între anvelopele tubeless și cele de tip tub, ar trebui să alegeți întotdeauna pentru cele fără tub, deoarece acestea sunt mult mai avansate și mai sigure decât anvelopele de tip tub. În plus, au și alte avantaje. În plus, nu trebuie să obțineți jante din aliaj pentru a instala anvelope tubeless. Roțile din oțel vor funcționa destul de bine cu ele, având în vedere că sunt lipsite de rugină și au în interior o acoperire anti-rugină.

 

2) Dimensiunea anvelopei:

În timp ce cumpărați anvelope noi, ar trebui să acordați o atenție specială dimensiunii. Și pentru asta ar trebui să știi cum să citești dimensiunea unei anvelope. Este menționat în general pe peretele lateral al unei anvelope și este reprezentat într-un mod standardizat. De exemplu, 195/55 R 16 87V. O putem citi ca:

Dacia Sandero

 

195 (mm) este lățimea benzii de rulare a anvelopei

55 (%) este procentul lățimii benzii de rulare care contribuie la realizarea înălțimii peretelui lateral.

R (radial) se referă la construcția radială a anvelopei

16 (inci) se referă la diametrul roții

87 se referă la indicele de sarcină al anvelopei

V se referă la viteza nominală a anvelopei

 

Dimensiunea unei anvelope poate fi descrisă în trei părți; dimensiunea jantei, lățimea benzii de rulare a anvelopei și înălțimea pereților laterali.